vrijdag 27 november 2009

La Isla Bonita

"Last night I dreamt of San Pedro...It all seemed like yesterday, so far away. Tropical the island breeze, all of nature wild and free...
this is where I want to be...la Isla Bonita..."

Wie kent niet het Madonna liedje uit 1987? Pfoe wat lang geleden alweer. Hoe dan ook, afgelopen weekend waren we voor het eerst in San Pedro, het grootste en meest toeristische eiland aan de kust van Belize, Ambergis Caye genaamd. Mij was verteld dat Madonna's liedje op dit eiland geinspireerd is, en daar maken de
Belizeanen gretig gebruik van in reclamespotjes en op billboards; Kom naar la Isla Bonita.

We logeerden in Porto Fino, een resort gerund door Jan en Sandra. Hij is Nederlands, zij is Belgisch, bekende combinatie voor ons. Ze hebben een dochtertje van dezelfde leeftijd als Soleine en samen zijn ze de enige twee Nederlandstalige kindjes in Belize. Dit is helaas niet genoeg voor Sinterklaas om helemaal hier te komen maar dat is een ander verhaal.

Porto Fino is geweldig, muy bonito, met blauwgroene zee, wit zand en wuivende palmbomen. Kapitein Jan kwam me ophalen met het bootje en Sandra verwelkomde me met een rumpunch versierd met rode hybiscus. Soleine en Louke hebben fijn de hele avond gespeeld, in het Engels welteverstaan, maar dat mocht de pret niet drukken.

Helaas las ik later ergens dat Madonna het helemaal niet over onze San Pedro had. In een interview zei ze: "I don't know where San Pedro is, at that point I was not a person who went on vacation to beautiful islands".

Nou da's dan jammer voor je, Madonna. Inmiddels ben je waarschijnlijk wel 'zo'n persoon' en ik kan je van harte aanraden om naar Belize's San Pedro en Porto Fino te gaan!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Susanne,

    Leuke blog! Madonna is een muts en al heeft ze geld, dan nog weet ze waarschijnlijk niet het ene van het andere land te onderscheiden. Of ben ik nou een beetje te hard voor de Amerikanen ...
    Ik kreeg je blog door van een enthousiaste Saskia verleden week (met wie ik enorm ben gaan shoppen in Maastricht) en zet hem meteen bij mijn lijstje te volgen blogs. Altijd leuk!

    Ik blog ook, maar dat zal Schellekens wel al hebben doorgegeven.

    http://doesgek.blogspot.com
    en die van een vriendin hier in Maastricht (verbonden aan haar bedrijf)
    http://burowalnoot.blogspot.com

    Lees ze!

    groetjes uit Maastricht, Eliane

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Verse vis, Seafood & Co vis online bestellen. Advies van een echte vis specialisten. Online kopen.

    ✭Vers garantie
    ✭Gekoeld geleverd
    ✭Dagvers verpakt
    ✭Gratis verzenden vanaf €35,-

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 euro korting op je eerste bestelling! #Fishtothepeople!"

    BeantwoordenVerwijderen