dinsdag 9 maart 2010

Nederlands exportproduct

Vorige week kwamen, vrij onverwachts, mijn goede vrienden Saskia en Jan Jaap op bezoek in Belmopan. Onze internationale vriendenkring hier was erg gecharmeerd van hun typisch hollandse namen - en van hun persoonlijkheden. Nederlanders communiceren nu eenmaal gemakkelijk.

Jan Jaap merkte met enige trots op dat de Nederlandse exportproducten het nog steeds goed doen over de hele wereld, zo ook in Belize. Heineken bier, Shell benzine, Philips producten...je kunt het inderdaad allemaal kopen hier in Belmopan.Zelf was ik verbaasd om een ander Nederland exportproduct aan te treffen in een winkelcentrum in Mexico. Ik wist niet dat deze lange blonde Nederlandse vrouw zo beroemd was.

Op mijn Engelstalige blog deze week een artikel over vrouwen in Belize (Dutch version)

Gisteren was het 8 maart, internationale vrouwendag. Nooit gedacht dat dit zo groots gevierd zou worden in Belize. Super, want hoewel Belize best geemancipeerd is zijn er nog grote achterstanden. Meer dan de helft van de kiezers is vrouw, maar er is geen enkele vrouwelijke minister. Vrouwen verdienen slechts zo'n tweederde van wat mannen verdienen  en het aantal tienermoeders stijgt nog steeds. Dit zijn wereldwijde fenomenen.  Misschien kan Doutzen dit, naast het aanprijzen van bloesjes, ook een keer aan het licht brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten